Hier vind U alle info over de luchtfilter

 

 

Werking luchtfilter
 

Het woord zelf zegt het al, een luchtfilter filtert de lucht die naar de carburateur gaat. De lucht is uiteraard nodig voor de verbranding van de benzine. Zonder zuurstof kun je niets verbranden. De lucht moet gefilterd worden omdat het de bedoeling is dat alleen zuivere lucht in de cilinder terecht komt. En geen zandkorreltjes die in de lucht zweven. Zouden er wel zandkorreltjes of ander vuil via het luchtfilter uiteindelijk in de cilinder terechtkomen, dan is de kans groot dat het na de verbranding tussen de zuiger en de cilinderwand in komt. En daar kan je krassen van in de cilinderwand, met als gevolg dat je er niet meer mee kan rijden. 

Begrenzing verwijderen

In een standaard luchtfilter zit meestal een prop, waardoor er ook nog lucht wordt tegengehouden. Bij de Aprilia SR bijvoorbeeld zit de prop helemaal aan het begin van het luchtfilter. Er zit een bochtje op het luchtfilter waar de lucht 'aangezogen' wordt. Bij de Peugeot Speedfight zit in het luchtfilter zelf een wit plastic kapje. dat moet je eruit halen. Dat

is namelijk de prop. Als je die verwijderd kun je al iets sneller gaan. En je krijgt ook nog een vetter geluid. Er wordt meer lucht aangezogen en dat hoor je heel goed. Misschien moet je hierna een iets grotere sproeier nemen, controleer hiervoor de kleur van de bougie (info zie onderaan). In sommige gevallen rijdt de scooter niet meer goed zonder de prop, hij krijgt dan teveel lucht waardoor hij verzuipt en je dus sowieso al niet boven een bepaalde snelheid uit komt. Je moet dan helaas weer de prop terug zetten.


                                                              Hoe weet ik of mijn sproeier goed is?


Of je sproeier goed is kun je heel goed zien aan de kleur
van je bougie.

Hoe? Volg de stappen:


1. Ga een stuk rijden.
2. Zet nu je scooter uit tijdens volgas te rijden.
3. Haal gelijk je bougie eruit, pas op, hij kan erg heet zijn!
4. Kijk naar de kop, nu kun je de volgende kleuren zien:


ZWART:
Foute boel!
Je sproeier is te groot, neem een kleinere en begin weer bij stap 1.

GRIJSACHTIG:
Foute boel!
Nu is je sproeier te klein, neem een grotere en begin bij stap 1

BRUIN (DE KLEUR VAN 'KOFFIE-MET-MELK-BRUIN'):
Precies goed!
Je sproeier is goed en je hoeft niks te veranderen.

WIT
Nu krijgt hij veel ste weinig benzine niet meer mee rijden dus!

Zet er een grotere in en begin bij stap 1

adres
© Copyright 2003-2009 Scooter-power.nl. All rights reserved.